Självkänsla

Våran glömda insida! Jag har gått runt och funderat på en sak väldigt länge. Har inte många människor väldigt låg självkänsla? Jag kan erkänna att jag själv är en av de många. Är även du en av dem? Du ser sig själv som en mycket mindre betydelsefull människa än du i själva verket är. Vilket är väldigt synd, för du förlorar bara på det. Självförtroendet är nog något bättre hos folk, du vet att du fick de det höga betygen, du är grymt bra på fotboll, du tappa dem där 4kg innan beachen 08, du sjunger enormt fint, o s v ni förstår nog. Men fasten du är så bra på massa saker, så är fortfarande självbilden väldigt dålig. Du är inte nöjd med dig själv, du är inte tillräckligt perfekt. Om någon säger:"Åå, vad söt du är!" säger du:"nej, men tack!" eller du kanske inte säger nej, men du kan ändå inte ta emot det. och så gör du även när man får andra komplimanger/beröm/uppmuntran. Skulle det inte vara underbart att kunna ta åt sig det i stället? Det tycker jag i alla fall! Någon ger dig inte en komplimang om den inte menare det! Ta åt dig istället, säg tack och känn dig STOLT! :) Jo, men lätt tänker du. Nej, det är inte lätt, det är faktiskt inte mycket som är lätt här i livet. Men DU kommer kunna fixa dig en bättre självkänsla om DU är redo att ta steget, och kämpa för dig själv, din omgivning och hela samhället! Vad har samhället med min självkännsla att göra kanske du tänker nu. Jo, jag tror att om folk skulle ha bättre självkänsla skulle samhället varit annolunda. Folket hade mått bättre, jag tror att självmord hade minskat, även psykiskasjukdomar, och sjukskrivningar, även stress o s v. I vilket fall så skulle samhället spara både pengar och det viktigaste av allt liv, på att satsa på bättre självkännsla. Varför inte lära barnen redan på dagis hur man tränar upp sin självkänsla, och sedan inte släppa det, fortsätta att lära ut kunskap om självkänslan även i skolan, för självkänslan är speciellt viktig i tonåren när man gör sina första och viktiga val i livet. Men helt klart är ju att du mår bättre om du har en bättre självkänsla! och alla vill ju måbra! Jag ska i alla fall försöka skaffa mig en bättre självkänsla NU!(Det kommer bli jobbigt värre, men jag ska kämpa!) Är du på? :D MAN KAN ALDRIG HA FÖR BRA SJÄLVKÄNSLA! :)

Min Semester! :)

"Åå, vad härligt det ska bli med
semester/sommarlov, vad ska du hitta på?"
Känner du igen det?
Den är vanlig, du har nog fått höra den allt för många gånger.

Men är det så jävla härligt med semester?
Jag har precis varit på Gotland i en vecka, levt en vecka som campare, med min familj.
I  nästan varje husbil/husvagn/tält jag har gått förbi så har det  skrikigt och smällts i dörrar, och tv har varit på högsta volym , för att man inte orkar höra samma röster 24/7 kanske?
Nu ska jag vara ärlig, riktigt uppen faktiskt.
"Jag fruktar varje familjesemester"
Det är samma sak varje år.

Men när man kommer hem brukar allt bli bättre, men man glömmer ju aldrig semesten.
Jag säger bara, min troligtvis sista familjesemester är härmed avslutad, jag kan andas ut!
(jag älskar min familj, glöm inte det)

Nu över till semestern!
Här kommer ord direkt skrivit från min mobil, sparat i utkast, för när man har blogg ska man ju skriva ofta, inte sant? läs eller sluta :D


Dag 1:
 Jag känner hur mina ögon blir tårfyllda. "Nej, tillåt inte dig själv" en tår rullar sakta ner mot min redan fuktiga kind, och tar med sig den svarta mascaran. Det är inte första gången idag, kanske sista?
"Svaga, känsliga,patetiska människa, sitter du här och gråter" Fyfan för mig själv. "Du är patetisk, du är svagast i världen". Meningar om hur dålig, och otillräcklig jag är ekar kraftigt i mitt huvud. Dem vill inte lämna mig idag. Jag känner mig tom. Helt jävla tom. Lika tom som ett lik, när själen har lämnat kroppen, det finns bara skin, skelet och organ kvar. bara skalet ni vet.
Helt tom, tom på känslor, tom på livet, tom på allt!
varför jag känner så här kan jag inte svara på, önskar jag visste.
Varje sekund utan någon människa vid min sida idag har tårana kommit och hälsat på. Dem har även haft med sig sin vän missperfekt som berättat för mig hur dålig jag är! "idiot,tjockast,fulast" Orden ekar i mitt huvud.
Men, nejnej, vad håller jag på med?
Bara för att jag är lite svagare än vanligt idag ska inte missperfekt eller någon annan ta över och styra mig.
Nejnej, alla har dåliga dagar! Varför skulle jag vara svag för att jag gråter? Jag tycker ju andra människor som visar sina känslor är enormt starka. Då kan väl inte jag vara så där jätte svag?
Nej, för alla har dåliga dagar, och nej jag är inte svag för att jag gråter. Ajaj, det var jobbigt att trycka in dem orden på mobilen, varje bokstav sved till, och det tog emot. Jag mena det inte ens.
Men jag klara av att skriva det, det är ändå något tycker jag. Jag tror inte detta kommer upp på bloggen, jag är nog för svag för att lägga upp ett inlägg, där jag beskriver mina egna känslor så mycket. Skulle känna mig egoistisk, och självisk! Och vem skulle vilja läsa?
Förlåt, förlåt!

Dag 2:
Jag sitter här på en brygga och hör det blå vattnet slå mot strandkanten, samtidigt som solen sakta säger godnatt!
En härlig sommarkväll något annat kan man inte kalla det.
Vi är på Öland nu. Det är vackert.
 Jag älskar sanden här, den är så oskyldigt mjuk och underbar!

Dag 3:
Det har gått tre dagar nu sen vi lämna Göteborg, vår kära hemstad :D
Idag är det vår sista dag på Öland. Vi har parkerat husbilen precis utanför portarna som öppna klockan fem i halv elva imorgon, för att släppa på passagerare till färjan, färjan till Gotland.
Dagen har varit upp och ner precis som det första dagarna på semestern med min familj brukar vara.
Är inte på skriv humör idag, så det får räcka så här! Det börjar dessutom bli kallt här på bryggan. Eller jag kan säga en sak till, jag börjar verkligen tvivla på att fortsätta skriva blogg. Jag vet inte om jag vill blotta mig själv så mycket man behöver göra om det ska bli bra.

Dag 4:
Imorse vakna jag av solen vid 8, jag älskar att vakna av solens ljusa, varma morgon strålar! :)
Man känner att man lever. Den här morgonen var dessutom den första på minst en vecka som jag inte vaknade med huvudvärk, underbart var det! Efter frukosten, tog vi färjan till Gotland. Det var en trevlig färja, men man lär behöva lite balans för att åka den. Jag vingla runt på båten och skratta åt mig själv :D
Sen har vi åkt runt på Gotland och kollat på sevärdigheter ni vet sånt som Raukor, kyrkor o s v.
Nu ligger vi vid en strand på Fårö, jag hör hur vattnet slippar dem redan silkeslena stenarna :)

Dag 5:
Idag har vi kollat på Ingemar Bergmans grav. Jag vet inte vad vi har gjort mer idag, mitt minne sviker. Eller jo, vi tog färjan från Fårö, så nu är vi i alla fall en ö närmare fastland!

Dag 6:
Vi ligger fortfarande kvar på samma ställe som vi kom till igår kväll, viket är ovanligt, vi brukar ju inte stanna mer än en natt på varje ställe. Men det var fint här så vi stanna en natt till.
Dåligt väder idag, men jag bada iaf, för jag tvinga mig själv till det. Det var verkligen iskallt! Eller, isvarmt som jag brukar säga :)

Dag 7:
Idag har vi varit inne i Visby och kollt innaför murarna, haha:P.
Sen åkte vi runt och leta efter en bra plats att sova på, vilket var svårare än väntat.
Det slutade tillslut på en dyr och mjäkig camping, inte nog med att det kosta 195 kr/per natt, så kosta det pengar att duscha 5 kr för två min, det brukar iof kosta att duscha på vissa campingar, men då kostar det inte så mycket att checka in! Dessutom var vattnet kallt, och det fanns bara två duschar. Området var inte heller speciellt fint.
Men nu kommer det värsta av allt! :o
Jag börja skratta, som ni kommer förstå.
Det kosta pengar att slänga sopor! haha, jag stod där och flabba, och tog kort, fattar ni? :D

Hoppas ni har haft det bra, och tack om du har läst! :)
Kommentera gärna :)

:D

Gotland=Got(t) land? :D

Hej :)

Som alla andra dagar den senaste tiden vaknade jag och mådde sådär halv bra.
Idag var det  endast huvudvärk, rätt härligt!
Dem föregående dagarna orkar jag inte ens tänka på :)

Ska fara ut i Sverige imorgon, det bär av mot Gotland!
Är det ett Got(t) land?
Kanske, vi får väl se :D
Blir väl borta ca 10 dagar skulle jag tro.

Orkar inte skriva mer idag, vill helst sjunka under jorden just nu känner jag, bara försvinna bort från mig själv!
En idiot som jag borde inte sitta här och klaga!
Blir bara jobbigt för er att läsa då.

Mari rädda min dag idag <3, tack!


Ni får ha det underbart här hemma :)

När jag kommer hem ska ni få veta hur det gick när Alexandra var ute på äventyr.
Glöm inte att allt kan hända! :)

och viktigaste av allt, glöm inte att du som läser detta är underbar precis som du är!
och du är mer betydelsefull än du kan ana :)


När du känner hur hjärtat vill sluta slå,

varje andetag blir svårt att andas,

blodet vill sluta att pumpa.

Ögonen slutar att se, för man vill inte se vad som ska ske.

Öronen har slutat att lyssna, dem vill inte höra hur framtiden visslar runt närmaste knut.

Näsan har slutat att känna dofter den vill inte känna doften av döda hjärtan, och vilsla änglar.


Hjärtan har brustit, änglar dör.


Men ge inte upp!
Tro på ödet!
Kärleken, och framtiden! :)


RSS 2.0